Templomi koncert

Európa szinte minden országában koncertezett vagy tanított, de turnézott Amerikában és Izraelben is. Lakatos György fagottművész ad koncertet a gyürei református templomban augusztus 3-án, szombaton 18 órától. A kalocsai művész 1987-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. A Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első fagottosa volt, 1987-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen oktat.

Bejárta a világot
Európa szinte minden országában koncertezett vagy tanított, de turnézott Amerikában, Kanadában és Izraelben is. Repertoárja rendkívül széles, a reneszánsztól a kortárs zenéig minden területen otthonosan mozog.

Számos ősbemutató fűződik a nevéhez. Lakatos György 1991-ben életre hívta a kalocsai Kék Madár Fesztivált, amelyen az ország vezető művészei minden évben honoráriumukról lemondva lépnek fel jótékony céllal: a befolyt összeggel beteg gyermekeket támogatnak.

Tizenegy évvel ezelőtt indított sorozatot a budapesti Katona József Színházban Mese a Fabánról címmel, mely a teljes magyar fagottirodalom bemutatását tűzte ki célul színházi, dramaturgiai környezetben, 2009-ben pedig családoknak állította össze rejtvényes, játékos zenei sorozatát a Magyar Nemzeti Múzeumban Dzsopatán és Gásztonfild címmel.

Zongorakísérettel

Tagja volt többek között az Aquincum Fúvósötösnek, az Ifjúsági Világzenekarnak, az EAR együttesnek, az újraindult UMZE Kamaraegyüttesnek, alapítója a Trio Lignumnak és a Corridor Quartetnek. Számtalan kitüntetést kapott, átvehette többek között a Liszt- és a Bartók–Pásztory-díjakat.

A gyürei templomi koncerten Mándi Ákos kíséri zongorán.

Forrás: https://szon.hu/kultura/helyi-kultura/templomi-koncert-3290380/

© Copyright - Gyüre